Terug naar MAIN/HOOFDMENU, Retour, Zurück


Adres te verkrijgen:
Van der Cruyssen Roger
Drossaertplein 14
2660 Hoboken
Tel: 03/288.00.69

 

Lees als voorsmaakje het voorwoord,

Véél héél véél leesplezier. 

 

Proloog

In vroegere tijden werden jonge knapen verplicht om hun leenheer te verdedigen. Dat waren de landsknechten. Om die gasten goed in de gaten te houden, kregen ze allemaal hetzelfde pakje aan. Nog wat later werden de knapen door een soort van loterij verplicht om hun vaderland te verdedigen, dat waren dan de lotelingen. Daarvoor kregen ze een kleine vergoeding of soldij en werden soldaten genoemd. Daarop volgde dan de dienstplicht en werden het miliciens. om milicien te worden , werden ze medisch gekeurd en goed onderzocht, want ze moesten wel degelijk tot het mannelijk geslacht behoren en fit zijn.
Vroeger waren die soldaten mooi gekleed in kleurrijke uniformen, met veel koperen knopen, tressen en kentekens. Ze waren daar fier op en deden menig meisjeshart een tikje sneller slaan. Nu stelt dat uniform niet veel meer voor; een kakikleurige broek en pull-over - daar moeten ze het maar mee doen.
De miliciens zijn verdwenen. De soldaten; die zijn er nog maar men ziet ze niet meer. Het is ook een heel ander leger geworden, niet meer zo agressief en meer gericht om de vrede te verdedigen.
Diegene die dat vroeger heeft meegemaakt, hoort men nog dikwijls zeggen; het was tegen onze goesting, ze hebben daar dapper met onze voeten gespeeld, maar we hebben ook veel plezier gemaakt en het was de beste tijd van ons leven.
Het leger is dan ook geen instelling voor slappelingen, men moest zich kunnen aanpassen aan de onvermijdelijke discipline. Dat was niet leuk, maar daar is ook nog niemand aan kapot gegaan.
De personen voorkomend in het verhaal, zijn levensechte figuren zoals ze in het leger voorkomen, hun namen zijn denkbeeldig.
Mijn bedoeling was; om de avontuurlijke, grappige en aangename belevenissen weer te geven.

De auteur

Voor info prijs en aankoop contacteer mij op adres / telefoonnummer bovenaan.

Meld mij ook dat U mijn boek via pinkpagesbelgium gevonden heeft !!!


© copyright: pinkpagesbelgium.com
all rights reserved


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoekersteller